Zergatik apurtzen da gaileta bat te beroan bustitzen denean?
Gaileta bat te beroan bustitzen dugunean, apurtu egiten ohi da, hori gertatzen da, gaileta baten barrualdea, itzelezko laberintu bat delako, hau da bere barruan zuntza begetalek osatzen dituzten milaka kanal daude, beraz, gaileta te barruan bustitzen dugunean, te-a zuntza begetalen barrutik garraiatzen da etengabe gaileta apurtu arte.
bai, egin ahal du. Asmatu dute gaileta bertikalean barik horizontalean jartzen badugu gehiago iraungo duela apurtu gabe. Fisikoen arabera, likidoak distatntzia batetik pasatzeko behar duen denbora 4-gatik biderkatzen dela distantzia bikoitza egiteko, beraz gailetak gehiago iraungo du apurtu gabe. Txorakeria bat irudituko zaizue fisikoek dirua ikerketa hau egiten gastatzea, baina ez da azteru dute, tea eta gaileta, dira modelo bat sabiaren dinamika ulertzeko, edo ta gorputzeko fluidoak ere.
Zuntza begetalak: Ikutu dezakegun guztia zuntza da baina gauza gehienak zuntza sintetikoz osatuta daude, zuntza begetala berriz, lekaleetan, frutan eta barazkietan aurkitu ditzakegu
Iturria:Teknopolis (albistea)
Bideoa:Bideoa
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina